неділю, 29 травня 2016 р.

Поруйновано святилище рідновірів біля могили Івана Сірка

Голова громади "Православа" (Нікополь) Оріяна Андрусенко, повідомила, що черговий раз здійснено наругу над образом Перуна, що стоїть на святилищі поблизу могили кошового отамана Івана Сірка біля с. Капулівка. Група рідновірів виїхала на місце події, щоб оглянути святилище. Зловмисниками образ було спиляно і викрадено.
Бездіяльність правоохоронних органів, до яких неодноразово зверталася громада, приводить до чергового святотатства. Агресивність юдо-євангелістів і їхня нетерпимість до Рідної Віри приводить до розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Тому не дивуйтеся, що відповідна реакція буде від прихильників рідновірства.
Закликаємо рідновірів докласти зусиль, щоб відновити образ Перуна. Святилища - це наше єднання з Рідними Богами і зі всім нашим Родом! Сила Перуна з нами, ми переможемо!
Оріяна Андрусенко:
Наше святилище побудоване 2002 році. За ці роки його руйнували чотири рази. Спочатку Нашого Перуна ритуально кинули до річки Чортомлик, а на його місце встановили хреста з колючої акації. Ми з допомогою міліції витягли його з прірви, відновили святилище. Руйнація була приурочена до християнського Павла і Петра, вдруге , до чергової річниці кривавого хрещення Русі-України нашого Перуна палили, але він не згорів, місцеві козаки знайшли його і повідомили нам про це. Відомий в Нікополі майстер Вітомир Білера, який, на жаль, уже відійшов у Світ Предків Світлих,зробив справжній витвір мистецтва. В ньому життєдайна українська символіка В ньому наша рідна сила і міць. Нашого Перуна любили : до нього їхали звідусіль, біля нього фотографувалися, несли квіти-пожертви, проводились екскурсії з ознайомлення з основами рідного світогляду. І ось чиясь підла душа обережно зрізала нашого кумира і вивезла, у тільки їй відомому напрямку. Очевидно , хоче прикрасити своє обійстя...!? Два роки назад його вже зрізали, але дубова статуя настільки важка, що змогли донести тільки до траси, там ми його і знайшли... Цього разу крадії-вандали підготувались, приїхали машиною... Міліція взялася за розшуки... Сумно, але громада шукає вихід із положення, що склалося. Майстри в Україні не перевелися! Слава Богам і нашій Україні!


Якщо у вас є ділові пропозиції, телефонуйте: 066-606-79-15 (Оріяна).

Таким образ Перуна був до руйнації


Те, що залишилося


Немає коментарів:

Дописати коментар