вівторок, 3 травня 2016 р.

Ляльник та Ярило Вишній на Запорожжі

Рідновіри Запорожжя 23-24 квітня вшанували Лялю і Ярила Вишнього - свято юності, дівочої краси та молодечої звитяги. Спочатку свято проводили в селі Гнаровське Вільнянського району. Організаторами свята виступив сільський будинок культури за сприяння родини Макаренків та їхніх друзів. До участі були запрошені волхв Світовит Пашник та берегиня Ясна Яковенко.

Серед хлопців і дівчат провели змагання та обрали найкращих, їх призначили бути на святі Ярилом і Лялею, вдягнувши у народний одяг. Танці та хороводи навколо вогнища сприяли створенню українського духовного середовища. На святі також були присутні захисники української землі - воїни полку нацгвардії "Азов", Яромир Букрєєв у виступі запевнив, що військо і надалі буде захищати наш народ від путінських загарбників.


А наступного дня святкування продовжилося на острові Хортиця на стародавньому святилищі-обсерваторії. В урочистому богославленні взяли участь духовні провідники РПК. Особливістю цього дійства стало посвячення побратима Ведагора в стан жерця, яке провів верховний жрець Ставропілля Яромир Букрєєв, що нині перебуває в Україні. Завершився день для рідновірів на благодійній ярмарці «Волонтерські вареники ZP» на площі Маяковського в Запоріжжі. Це постійна благодійна акція, де збираються кошти для наших військових. Україна є зараз у стані війни, наші воїни захищають нашу землі, а ми всім родом маємо їм допомагати.


Рідні Боги нам, як онукам своїм, сприяють подолати складнощі в житті. На наших святах ми налаштовуємо себе до боротьби за своє життя. Боги Ярило і Ляля благословили нашу землю і пробудили природу, а ми маємо все це берегти для процвітання нашого Роду.

Світлини

Контакт    Фейсбук

Немає коментарів:

Дописати коментар