понеділок, 20 липня 2020 р.

Вшанували Перуна і воїнів на острові Хортиця


На священному острові Хортиця, який споконвіку шанувався воїнами, відзначили День Бога Перуна. На стародавньому святилищі наших пращурів 18 липня відбулося обрядодійство. Розпочали свято духовні провідники Руського Православного Кола Світовит Пашник, Ясна Яковенко, Ярина Яніна, Мароша Лютиця. Після вступної частини лицарі "Братства сталі Запоріжжя" розпочали показові бої на мечах. Далі всі присутні перейшли на мале Сонячне коло святилища і створили духовну єдність Роду. Очистившись чотирма стихіями і, пройшовши вогняний коридор із смолоскипів, люди утворили коло на великому святилищі і запалили в ньому Перуновий Вогонь.
Спочатку вогнищани утворили спільне велике коло і прославили наших Богів і особлива шана була Перуну, як Богу воїнства, в його найкращий день. Побажали всьому роду та воїнам, що стоять в охороні нашої держави, доброго здоров'я і добробуту. Пом'янули загиблих воїнів і всіх наших предків.

Чоловіки були віншовані жінками дубовими вінками на силу і міць та благословенні на захист нашого Роду. Чоловіки утворили внутрішнє коло в бойовому танці, а жінки пішли зовнішнім хороводним колом. Далі всі поєдналися в єдиний хоровод даючи силу всьому роду нашому. Молитви до Рідних Богів, жертовний хліб, що приломили по колу, та благословення зерном на життя вічне дало відчути, як слава, сила і воля линуть на нас звідусіль, з усієї Русі-України і сходить на наш Рід щастям, де ми всі брати і сестри один одному допомагаємо у нашій боротьбі за життя на священній Богом даній Землі.

На святі Силою Перуновою була освячена зброя присутніх воїнів. Ми козаки є раттю нескоримою, будемо берегти свою Землю і свій Рід і нам допоможе Перун і його небесне військо. Слава Перуну!

Завершилося свято виступом запорізького гурту "Бандерштадт" під керівництвом Юрія Макаренка. Бадьорі пісні на славу Роду нашому дали добрий настрій і натхнення присутнім.

Дуже дякуємо за допомогу в організації свята Калинці Ігнатовій та її помічницям за гарні вінки, Михайлу Пирогу та команді смолоскипоносців, Рідновірі Бобровській, нашим добрим фотографам і відеооператорам Ліді Киценко, Борису Дворному, В'ячеславу Морозу, Кості Бонжуку, Андрію Бондаренку та іншим нашим друзям. У нас по переду багато інших цікавих заходів, будемо раді бачити вас знову.













Немає коментарів:

Дописати коментар