середу, 20 лютого 2019 р.

Ти ж моє серденько!

На цих вихідних у банкетному залі «Пори року» ресторану Інтурист відбувся романтичний вечір «Ти ж моє серденько» для кадрових офіцерів 55-ї артилерійської бригади, учасників бойових дій, які вже відслужили, та для їх дружин і коханих. Ідея: Надія Мороз, втілення – волонтери 55-ї артбригади, а також велика група творчих людей Запоріжжя, які зробили цей вечір по-справжньому святковим і яскравим. Такий захід проводиться не вперше. У лютому 2016 року ми вже збиралися великим дружним гуртом: бійці, їх кохані, волонтери, артисти та музиканти. Зустріч вийшла велелюдною і напрочуд душевною. Бо війна – це не тільки піт, тяжкий труд, небезпека, бої і постріли… Вона має багато фронтів, і в умовах, коли Україна воює не лише за територію, а й за серця, маємо не забувати і про сімейні цінності, про вірність, романтику і кохання. Саме вони дають той потужний стимул жити, боротися, не пасувати перед труднощами і не здаватися смерті, коли знаєш, що вдома є міцний тил, де тебе чекають і люблять. Та й волонтери – це не тільки кур’єри в зону війни, які збирають, а потім возять допомогу, але й люди, які теж потребують перепочинку і таких мотивуючих моментів спілкування з бійцями не в лімітованому та напруженому форматі перебування в зоні АТО чи ООС, а в невимушеній обстановці. Це додає сил і надихає на нові проекти і діяльність. 
Організатори постаралися вразити гостей свята шикарною культурно-розважальною програмою з шляхетною сучасною українською нотою і легким шармом національних традицій і пісень. Важка артилерія артистів, музик, майстрів, художників, поетів, конферансу, знавців традицій – і кожен постріл в ціль. Кожна пісня, конкурс, сказане слово й зіграна мелодія проникали в саме серце. Було жваво, пісенно, весело, поетично, романтично і вельми зворушливо. 
Захід підтримали: Гіпермаркет «Епіцентр» та директор Олександр Костянтинов, Запорізька міська рада та голова Володимир Буряк, Готель «Інтурист» та директор ресторанного комплексу Мар’яна Демченко.
Сценарій втілили: телеведуча та журналіст Олена Шевчук; музики та виконавці: «Троїсті музики «Одна родина»: Олексій та Юлія Макаренки – баян, сопілка, тамбурин, спів, майстер-клас з народних танців, пісенні конкурси; Михайло Савицький – скрипка; заслужений артист естрадного мистецтва України Анатолій Сердюк, Юрій Іваськевич, Ірина Соболева – пісенна програма; поетеса, член Спілки письменників України Вікторія Сироватко – поезії; художниця Ксенія Доброчинська – майстер-клас з малювання кавою; Аніта Савельєва – танець з шаблями, майстер-клас із фланкіровки; Яна Яковенко та Світовит Пашник (Руське православне коло) – обряд Колодія: пов’язування колодки тим парам, які ще не одружилися; Яна Яковенко – колекція народного одягу, переодягання учасниць для дефіле та фотосесії; заслужений діяч народного мистецтва України Галина Павлів – виставка розпису: писанка, етнографічна дерев’яна лялька, декоративний гарбуз; фотохудожник, автор поетичних фото, член Спілки фотохудожників України Сергій Лавров – фотосесія; Оксана Гізбрехт, волонтер, педагог – набір малюнків та дитячих виробів: милі сердечка, листи від вихованців санаторної школи-інтернат №7; Ірина Клієнко та Антон Севрюк – два авторських торти «Ти ж моє серденько».
За перемогу у веселих конкурсах пари отримували чудові призи від Гіпермаркету «Епіцентр», виконати роль голови журі люб’язно зголосився стоматолог Степан Павлів, який вже кілька років поспіль здійснює особисту програму з безкоштовного надання стоматологічних послуг нашим військовим. 
Яна та Світовит провели промовистий, з прозорим підтекстом, з натяком обряд в’язання колодки парам, які ще не одружилися до настання Посту. Кожна жіночка погойдала «дитинку» чи «онука», хто кого, а тоді вже незаміжні дівчата прив’язували до ніг своїм судженим колодку. Щоб її позбутися, треба було відкупитися, то вже чоловіки постаралися: кружляли з коханими на руках, читали власні вірші, танцювали гопака. Насміялися всі досхочу! Хтось і сльозу пустив, так то було душевно. А ми сподіваємося, що прийде такий час в країні, коли наші дівчата плакатимуть лише на власному весіллі, тобто від щастя. 
Та що найбільш зворушливо: кожен з чоловіків освідчувався своїм чарівним половинам в коханні з неодмінним ліричним звертанням «Ти ж моє серденько!» Отут були і сльози, і дуже щемні зізнання, неймовірні історії і теплі слова. Чоловіки брали своїх жінок на руки, схиляли голови, цілували і обіймали і ще раз, на загал, не соромлячись цих своїх солоних сліз, дякували за те, що у них є їх вірні кохані. А з ними схлипували і всі присутні. 
Пані Галину Павлів так розчулили ці історії, що вона не стрималася і подарувала дві своїх колекційні роботи (розписані гарбузи) одну молодій парі, яка вже при надії – маму з дитятком на руках, а іншу –закоханому молодому воїну, який читав свої поезії, присвячені коханій дівчині.
Взагалі організатори були приємно вражені активністю молодих офіцерів, які вже достатньо сьорбнули бойового досвіду, не збираються міняти свою професію, віддані державі, своєму ділу і 55-ій бригаді. Та що там казати, навіть у конкурсі на присідання з гарбузом переміг офіцер, який підняв його рівно 55 разів! Гідні воїни! Честь!
Дуже приємно, що цей романтичний вечір гармонійно доповнили, стали його гарячим серцем, учасники бойових дій, які вже звільнилися в запас. Вони не поступалися в силі, активності молодій зміні, що наразі складає ряди ЗСУ. Дякую Михайлу Пирогу, це саме він пом’янув усіх загиблих Героїв в нашій праведній визвольній війні, спасибі Андрію Несмачному за оперативність та бойову виручку; Олегу Павліку, гончару, якого вже знають, мабуть, усі наші ооси, вони зі своєю юною донькою і дружиною стали теплою часточкою цього чудового вечора; Віктору Наумову, атошнику, артилеристу, який вінчався зі своїм серденьком Іриною Соболевою на фронті, і отже, знає справжню ціну тим, хто чекає, дякуємо за його слова зі сцени: «Хлопці, бережіть своїх дружин!»
Велике спасибі і доземний уклін пану фотографу Сергію Лаврову за невтомну роботу, вдалі світлини і так влучно зафіксовані миті щастя. Респект Епіцентру за розкішну фотозону і квіти! Всі-всі ловіть фото, я викладаю весь альбом! 
Щира подяка Анна Іщенко, Олександр Прищепа, Оксана Гладій, Олена Криворучко, Лариса Жолудь, Галина Шиманська – без вас цього б вечора не відбулося!
Вечір закінчився драйвовим змаганням за головний приз: доба відпочинку в номері Люкс зі сніданком від готелю «Інтурист». Ой же ж і весело було! Виграла активна танцювальна пара: Родіон і його кохана. 
Оленко Шевчук, ти просто зірка, ти перлина наших усіх проектів, спасибі, що свій декрет використовуєш так насичено, і ніколи-ніколи не відмовляєш вести наші найшаленіші волонтерські заходи! Нехай завжди щастить!
Мабуть, подякую і сама собі та своєму коханому чоловіку. Собі за невтомність і продукування ідей, чоловіку Костянтину Морозу за те, що підтримує, допомагає, виручає, кохає… Як сказав на вечорі мій коханий у мікрофон: «Без тебе життя було б не таке складне, але зовсім не цікаве». 
А в конкурсі назв картини, яку всі активно малювали кавою, перемогло «Кохання в дрібницях». Сімейну пару-переможців обрала сама художниця Ксеня Доброчинська, вона ж подарувала їм чотиригодинний майстер-клас з малювання кавою у своїй студії. Ну, від автора ідеї «Серденька» теж був приз глядацьких симпатій: «Кохання з присмаком кави»… Іро, Антоне, ви чудова пара! Щастя!
А потім ми пили каву, пригощалися смакотенними тортами, ще раз наголошую, автор - Ірина Клієнко, трудилася кілька днів, вишукано прикрасила, вклала всю душу і свій кулінарний талант – вийшло креативно і смачно, дуже хотілося порадувати і здивувати наших захисників. Сподіваємося, що вдалося!
Розтаючись, обіймалися, дякували неймовірно один одному, що ми такі є – просто крутий народ! Нехай живе кохання! Воно гріло в холодних окопах тих, хто вже відслужив, воно додає віри в завтрашній день і життя тим, хто береже наш мирний день сьогодні. Як співають наші неповторні дорогі музиканти Юля та Олексій Макаренки, пісенний оберіг нашого краю, прекрасні люди, люблячі батьки, справжня і міцна сім’я: «Многая, многая літа вам, любі!» Кохайте, продовжуйте наш український рід!

16 лютого, Запоріжжя, готель "Інтурист", ресторан "Пори року". Організатори: Волонтерська група "Волонтерські вареники ZP".

Немає коментарів:

Дописати коментар