вівторок, 5 липня 2016 р.

Казкова купальська ніч зібрала на козацькій галявині біля річки великий купальській хоровод, в якому могутні козаки та чарівні мавки танцювали поряд з багатьма мешканцями нашого міста. 
Козацька громада Миколаєва сумісно з ТСО України, ГО «Оберіг», ЗОО «Фенікс», «Равлик Добра», ГО "Урбан Миколаїв" та ще багатьма активістами та талановитими містянами створили свято, яке об’єднало традиції наших предків з сучасністю. 

Старовинні обряди та повітряні піруети літака, дивовижне шоу парашутистів DZ TERNOVKA та прогулянки на конях від ГО Дитяча конно-спортивна школа Horslend.
Вже за традицією, свято відкривали дует "СаНата" капели бандуристов "Україночка" Наталія Усова та Олксандра Тютюнникова. 
Своїми авторськими піснями чарувала співачка Юлія Кіркіна, а маленькі танцюристи з гурту «Nikodance» тішили українським таночком.
Юна скрипалонька Анастасія Іванко дивувала своєю грою на скрипочці.
Приємним сюрпризом стало долучення до свята артистів Миколаївської обласної філармонії, а саме ансамблю української пісні «Вільні козаки», також виступ фіналістки Всеукраїнського фестивалю сучасної та популярної пісні «Червона Рута -2015» - Тетяни Масельської та артистів танцювального жанру під керівництвом Богдана Білоножка. 
Цікавими розповіддями, теплими словами, побажаннями та навіть жартами прикрасила свято артистка розмовного жанру Миколаївської обласної філармонії, ведуча концерту Юлія Коваленко.
В справжню казку запросили усіх присутніх Лісовик та Русалонька (Олексій Шпаков та Тося Козачка), що припливли чарівним човником на свято. Цікаві ігри, естафети та хороводи нікому не давали сумувати. 
Несподіваним та приємним подарунком для всіх організаторів і гостей став виступ маленької учасниці свята Домініки Рисюк, яка акапельно виконала пісню «В долині за річкою».
За звичаєм, по воді пливли віночки бажання, а величезний двометровий вінок, який робився на святковому майстер-класі талановитою майстринею Людмилою Лещенко, став новим символом нашого свята. 
Ще одним дивовижним витвором мистецтва нашої майстрині Людмили та її невтомних помічників Артема Білиого та Дмитра Погонцева, став солом'яний равлик, який порадував діточок та дарував чарівні фото на згадку про свято. 
Юні козаки та козачки мали змогу показати свою спритність та силу у Козацькому Граї, а переможці отримали подарункові сертифікати на навчання в Козацькій школі бойового звичаю «Бузький СПАС» та жіночому гурті «Козачка». Дякуючи ГО « Оберіг» діти отримали ще й чудові іграшки.
Найочікуваніше і дивовижне дійство, а саме обряд Купала, миколаївцям цього року подарував спеціально запрошений гість із Запоріжжя – Верховний Волхв Руського Православного Кола Світовит Пашник. Він розповів про традиції та обряди старовинного святкування. Учасники свята весело та жваво сватали Купайло та Морену, водили весільний хоровод та стрибали через багаття, яке розпалили козаки.
Після чого найсміливіші учасники та гості свята мали змогу разом з прекрасними мавками відправитися на пошуки квітки щастя - чарівної папоротті. Казкову спіраль закрутила Аня Босякова. 
Завдяки нашим чарівним мавкам Неллі Яровенко та Наталії Данілюк, на протязі всього свята працював благодійний ярмарок, де присутні мали змогу придбати вироби народної творчості, а також прохолоджувальні напої та розписні пряники в купальських традиціях. Зібрані кошти підуть на лікування безпритульних тварин в ЗОО «Фенікс».
Всі присутні гості пригощалися смачною картоплею засмаженою з салом та традиційним козацьким кулешем. Щира подяка всім, хто допомагав на козацькій кухні.
Апогеєм свята став вогняний козацький герць у виконанні представників Козацької школи бойового звичаю «Бузький Спас» під керівництвом Сергія Щербакова та побратимів-козаків з Херсону - Олега Сінаєва та Михайла Запорожця. Всіх просто вразив справжній бій на палаючих ножах між Сергієм Щербаковим та Григорієм Хозяйновим (керівником спортивного клубу "Санрайс")
Свято відбулося завдяки соціальним партнерам: "Миколаївкомунтранс", "Укрбуд", БО Благодійний фонд Ігора Бриченка "Крокуємо з турботою", "Стенгазета», Компанія нерухомості 
LGP COMPANY, Підприємство ГО виробничої практики інвалідів АТО "Літопис", депутат Обласної Ради Сторчеус Віктор Олександрович та його помічники Анатолій Кірток та Олександр Кузнецов. 
Всім співорганізаторам та помічникам велика подяка!
Координатор свята Квасниця Антоніна,

Голова Ради козацьких отаманів Миколаївщини Сергій Щербаков


Світлини







Немає коментарів:

Дописати коментар