пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Відтворення давньої культової споруди на Смілянщині (видиво, світлини)

Голова громадської організації "Поклик Предків", жрець РПК Велемудр Скидан разом зі своїми однодумцями намагається відтворити стародавню культову споруду поблизу селища Холоднянське Смілянського району.

Місцина була прибрана від сміття, яке залишали і скидали місцеві мешканці, та розпочато відтворення стародавнього кромлеху у вигляді паркової скульптури. Місцева влада і культурні заклади сприяють такій ініціативі громадської організації, адже місто Сміла може відтворити місця ушанування історії і культури наших пращурів, відкрити туристичні маршрути до давніх поселень і святинь, проводити етнофестивалі та інші культурні заходи.

Та не всім подобається така думка окультурити історичні місця. Деякі сповідники христосівської віри почали спротив діяльності громадської організації "Поклик Предків". Державна земля для потреби сільської громади не використовувалася, але з релігійної принциповості та ненависті до сповідників рідновір'я вони намагаються будь-якими силами запобігти створенню духовного центру на місці стародавньої культурної спадщини українського народу.

Руське Православне Коло просить людей, що небайдуже ставляться до давньої духовності, посприяти цій реконструкції. Збережемо наші духовні надбання для нащадків!


Світлини

1 коментар:

  1. Історична реконструкція на Смілянщині, чи війна між патріотами та невігласами.

    ВідповістиВидалити