середу, 18 вересня 2019 р.

Прощання з бійцем полку "Азов" Денисом Цокуром пройшло на майдані Героїв в Запоріжжі

У вівторок, 17 липня, запоріжців прощались із бійцем полку "Азов" Денисом Цокуром на псевдо Дартс. Захисник України раптово помер у неділю, 15 вересня - під час тренування на базі підрозділу у нього розірвався тромб. Йому було 39 років.
В «Азові» Дартс служив з осені 2016 року у 1-й роті 1-го батальйону полку. За словами побратимів, він був сумлінним бійцем, чесним та надійним побратимом. На війні проявляв себе як мужній та витривалий воїн.
"Сьогодні у нас знову втрата, молодого та досвідченого воїна, який мав великий бойовий досвід, який він передавав своїм побратимам. На превеликий жаль війна наздоганяє не лише на бойових позиціях, вони тільки-но повернулись з бойового завдання. У мене немає інформації яка хвороба його вбила, але у військових величезні навантаження фізичні і ми нерідко не встигаємо стежити за здоров'ям. Ми завжди будемо пам'ятати його", - розповів ветеран полку "Азов". Михайло Пирог.
Смерть Цокура виявилась раптовою для всіх - здоровий та сильний, він регулярно займався спортом і вів здоровий спосіб життя.
В останню путь воїна проводжали за традиціями його віри - Дартс був рідновіром. Обряд проводив запорізький волхв Світовит Пашник та його помічниці Ясна Яковенко та Ольга Каменева.. У труну йому поклали дубове листя, під голову запашні трави. Засіяли зерном на життя вічне. На прощання заспівали колискову на відхід у світ Предків. Усі присутні розділили жертовний хліб на пам'ять про загиблого.
На день раніше обряд прощання був проведений в підрозділі полку "Азов" в Урзуфі, де проходив службу Денис Цокур. Спочатку рідновірський обряд провів волхв Світовит Пашник на святилищі Перуна на території частини. А потім на загальному шикуванні однополчани прощалися зі своїм побратимом під Нічним Сонцем зі смолоскипами.
"Рідновіри впевнені, що воїн Перуна потрапляє після смерті у військо перунове на небі. Там він перебуватиме до тих пір, поки знов не народиться в Україні і не продовжить боронити "закони праві", тобто боротись за правду. Тіло воїна Перуна спалюють, бо це повертає його у стихію вогню, чоловічу стихію", - розповіла Наталія Ігнатова, волонтерка полку.
Після прощання тіло Дениса Цокура відвезуть у Харків - на кремацію, щоб віддати тіло захисника України вогню. У Дениса Цокура залишилась родина, молода дружина та малолітня дитина.
Вічна пам'ять! Хай Рідні Боги приймуть душу побратима нашого Дениса до Сварги синьої до Полку Перунового!






За матеріалами сайтів:


Немає коментарів:

Дописати коментар