понеділок, 12 лютого 2018 р.

Національний фестиваль в Запоріжжі

Вчора 10 лютого була на Нацфесті. Вирішила що фотоапарат в мене для того, щоб я зі всіма сфотографувалась. Тепер бачу що не всіх сфотографувала. Люди та атмосфера були приємні. Дивилась як хлопці деруться, як правильно стріляти, потім дівчинка показувала як рятувати. Була цікава лекція по історії нашого міста. Смачний волонтерський чай з медом, лимоном, імбиром. Ветерани АТО знають його смак, а я вперше скуштувала. Була театральна вистава "Хлопчик-укропчик" для дітей та дорослих. Автор твору розповів як з'явилась ця книга. Світовит Пашник розповів про Рідну Віру, приємна дівчинка про свої листівки воїнам та присвячені подіям в Україні, вразившим її. Взнали як сортувати смиття з проектом "Кольорові відра". Проблему смиття вважаю трагедією...

10 лютого 2015 - початок Широкинської операції. На Нацфесте було багато тих, хто приймав участь в цій операції. Азовці. Ввечері біля пам'ятника Святославу ми вшанували пам'ять 14 азовців, які загинули в бою під Широкино. Слава воїнам Азова! Живим та загиблим.

Далі додам цитату від "Національних Дружин": "10 лютого 2015 почався Широкинський наступ. Це єдина наступальна операція за всю українсько-російську війну, що закінчилась успіхом та призвела як до звільнення декількох населених пунктів, так і до унеможливлення обстрілів Маріуполя з боку російських військ.

Зі святом, побратими! Цей день, що увійшов у новітню історію як взірець добровольчої доблесті, має сакральне значення для Нації. В цей день полк Азов та інші українські вояки відчули свої сили — розсудливе командування, помножене на стратегічне планування та особисту хоробрість військових, завжди приносить Перемогу.

Одного дня, спираючись на досвід подібних наступальних днів, Українське Військо нарешті відновить територіальну цілісність України."

Я ще встигла повернутись на Нацфест і почути як співає Іван Брикулець та не тільки він...

Червона Калинка

Світовит Пашник та Юрій Макаренко

Виступ воїнів

Лицарі

Образи Богів

 Ножовий бій

Вадим Літвінов і Червона Калинка (Наталя Ігнатова)

Юнацький корпус: Олексій та В'ячеслав


     Виступ Світовита Пашника

Немає коментарів:

Дописати коментар