неділю, 25 червня 2017 р.

В селі Гнаровське палало величезне купальське вогнище

Яскраве свято Купало відбулося в селі Ганаровське. Свято прикрасили піснями, музикою, танцяіми, а також обрядодійством з ляльками Купали і Марени, деревом роду Купайлицею, хороводами і вінками, вогняним колесом та ігрищами. Під кінець свята всіх вразило величезне вогнище, навколо якого водили хороводи і співали пісні. Все завершилося великим гулянням і веселощами.

Подяку всім учасникам висловлює головний організатор дійства Олексій Макаренко.

Фестиваль Купало в Гнаровському 25 червня пройшов пречудово! А відбулося все завдяки тим хто його підготував і провів. Тож, починаємо дякувати:

Велика подяка Гнаровській сільській раді і особисто голові Доновському Олександру Миколайовичу за проведену глобальну роботу на всіх фронтах, Вінніченко Світлані з донькою Наталкою Бєловою та всім, хто їм допомагав – прибирання та прикрашання території, Терещуку Віталію та його команді – облаштування «глядацької зали» та встановлення ватри, Вервесу Владиславу – возив трактором, зробив колоду для змагань, вогняне колесо, висотні роботи…, сім’ї Лобас за надану електрику з своєї хати, паркінг та забезпечення домашнім молоком приїжджих містян!

Від щирого серця хочемо подякувати талановитим та невтомним нашим майстрам, які наповнили наш фест неймовірною красою своїх виробів та й відвідувачів краси навчали!

Заслуженій майстрині народної творчості України, члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України, талановитій та чарівній пані - Галині Павлів, за чудову виставку! Степану Павлів за те, що привіз дружину і за прекрасні світлини!

Родині гончарів - Олегу та Ользі Павлік за виставку і цікавий майстер клас, Наталі Кучерук за майстер клас з плетіння та петриківського розпису не лише на гирях.

Ви не повірите, але до нас на фестиваль прилітала справжня Сорока Клава у виконанні Олександри Сергієнко, яка провела цікавий і повчальний інтерактив для дітей, вкотре нагадавши їм, що наша мова - солов’їна! Дякуємо дуже за це, можливо і в нас з’являться солов’ята.

Особлива подяка Надії і Костянтину Морозам та їх команді волонтерів за громадське харчування! «Волонтерські вареники-zp» нікого не залишили голодними та байдужими до традиційних українських страв, а головне - нагадали, що потрібно підтримувати наших захисників, яким і завдячуємо можливістю проводити такі свята!

Щиро дякуємо артистам, які дарували гарний настрій усім учасникам фестивалю:

Любов Камінська – традиційно відкривала фест надзвичайно чуттєвими і теплими піснями про рідне село, Україну, а від «Козачки» публіка просто шаленіла). Дякуємо продюсеру Омеляновичу!

Ніна Павлівна Кагадей, Світлана Романенко Тетяна Охрименко – запалили глядачів колоритними українськими піснями! Дякуємо!

Від шаленої енергетики співачки Людмили Тандури – директора Ново-Софіївського БК, мало саме не запалало купальське вогнище - Пані Людмило, дякуємо за Ваш оптимізм та неймовірну любов до пісні!

Персональна величезна подяка за технічну підтримку та гарний звук - звукорежисеру Андрію Нозі! Друже, ти – невтомний! Дай Боже тобі відгуляти усі зароблені!

Водію, пану Миколі, вдячні за вчасну та комфортну доставку звуку і артистів. Спасибі!

Поруч із досвідченими зірками сіяли і наші маленькі зірочки: дівчатка-артистки, які гарно співали та провели для бажаючих справжній майстер-клас з народного побутового танцю. А ще на нашому вечері звучала труба у виконанні Новіка Вадіма, сопілка – Аніта Новік – молодці!

А от, сюрпризом для всіх стала участь у концертній програмі лауреатки ІІ Премії Міжнародного музичного конкурсу «Полтавська битва», лауреатки ІІІ Премії та Дипломантки Міжнародного конкурсу «Акорди Хортиці», багаторазової переможниці Запорізьких обласних та міських музичних конкурсів, 11-тирічної талановитої та чарівної дівчинки – Вероніки Малихіної, яка віртуозно грала на кларнеті так, що міжнародна делегація не встояла – і пустилася до танцю.

Додали колориту та стали справжньою родзинкою фесту - волонтери з міжнародної організації AIESEC, представники Турції, Єгипту, Азербайджану, Індії та Китаю! За це - найбільша подяка Стелі Вервес – організатору і куратору проекту (а ще моя похресниця, ну то таке, трохи хизуюсь).

І, нарешті, найбільша подяка Руському Православному Колу: пану Світовиту Пашнику, Яні Яковенко, Юрію Висоцькому, Дзвінці, Вадиму Божевому Літвінову, пані Ярині, пану Миколі старшому та Миколі – молодшому за неймовірні емоції, які ми усі переживали, чудове проведення обряду Купайла у кращих, справді народних традиціях ще за тих часів, коли люди вклонялись Ярилу! Нехай і Вас Сонце нагороджує теплом, світлом і любов’ю!

А дійство відбувалось під музичний супровід троїстих музик «Одна родина» - Олексія, Юлії та Тетяни Макаренко!

Родина росте! В ній прибуває: і дітей, і друзів, і родичів. І наш фестиваль поступово та впевнено прямує до масштабу ВСЕУКРАЇНСЬКОГО, чого собі та Вам і бажаємо!!!


















Немає коментарів:

Дописати коментар