середу, 5 жовтня 2016 р.

Чужих дітей не буває

Кожна дитина в світі прагне тепла та підтримки. Кожне дитяче серденько чекає на свято. А особливо діти, що відчужені — батьками, суспільством, друзями. Зробити настрій підлітків, які мають складну долю, більш яскравим та святковим – взялися депутати, громадські діячі, представники поліції.
Під патронатом народного депутата України Андрія Денисенка, з метою проведення патріотично-виховної роботи з дітьми, які з різних причин потрапили в складну життєву ситуацію, була організована благодійна екскурсія до Запоріжжя на острів Хортиця.

В гарний, теплий осінній день, колиска запорозького козацтва на Дніпрі — Острів Хортиця привітно зустрів підлітків та організаторів.
«Наші пращури вважали, що чим більше корисного вони зроблять на своїй рідній землі для свого народу, тим краще бути жити їх діти. І сьогодні у кожного з вас є можливість довести і собі, і всім хто в вас вірить, що краще майбутнє у вас попереду, і воно буде щасливим. Бо ми, як діти наших Богів, допомагаємо їм творити лад на нашій Богом даній Землі. А Боги допомагають тому, хто бореться за своє життя і живе у злагоді зі своїм родом», з такою промовою звернувся з початку до підлітків Світовит Пашник – Верховний Волхв в Руському Православному Колі, який і провів екскурсію на священному острові Хортиця.
Екскурсію присвятили історії Хортиці ще з незапам’ятних часів, в тому числі, і найбільш її яскравому і важливому періоду — українського козацтва, коли острів був колискою Запорізької Січі.

Підлітки з задоволенням слухали розповідь про нашу історичну культуру, задавали питання і милувалися численними природними багатствами та краєвидами. Не обійшлось і без традиційних українських сувенірів.
«Враховуючи свій досвід в роботі з такими дітьми, ми розуміємо, що саме така система патріотичного виховання дає дуже позитивні результати. Діти починають змінюватися на очах. У них виникає бажання вчитися, розвиватися, і просто радіти життю!» — каже Владимира Федо — старший інспектор Новокодацького відділу поліції зі справ дітей.
«Аби дитина росла доброю, вона має бути щасливою. І кому, як не нам, дорослим людям це під силу зробити. І саме від наших дій залежить яке майбутнє буде у цих дітей.» — зазначила Катерина Гопайца депутат Шевченківської районної у місті Дніпро ради.
«Чужих дітей не буває! Це не просто слова, це заклик до всього суспільства об`єднати свої зусилля заради наших дітей. Перш за все стати їм друзями. Допомогти їм адаптуватися в соціумі, та направити їх енергію в правильне русло.» – наголосила Надії Святун помічник – консультант на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С.

Активну участь в цій подорожі прийняли і працівники КП « Муніципальна поліція». Окрім того, що поліцейські професійно виконували свою роботу, тим не менш не забували проявляти і свої людські якості. Хлопці з задоволенням спілкувалися з підлітками, розповідали історії зі свого життя, давали прості життєві поради та пропонували гарно вчитися і приєднуватися до дружньої і сильної команди муніципальної поліції.
Після цікавої екскурсії організатори пригостили дітей смачною їжею та солодощами. Веселий настрій, гарні враження і дружня атмосфера – з такими відчуттями діти поверталися до дому. Нажаль час минає швидко. Але це тільки початок. А попереду багато нових вражень і сюрпризів.

Дякуємо за організацію благодійної екскурсії:
- Народному депутату України — Андрію Денисенко;
- Помічнику – консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С. – Надії Святун;
- Депутату Шевченківській районної у місті Дніпро ради – Катерині Гопайца;
- Екскурсоводу Світовіту Пашнику – Верховному Волхву в Руському Православному Колі.
Дякуємо за співпрацю:
- Дніпропетровському відділу поліції ГУНП в Дніпропетровської області;
- Управлінню державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровської області;
- Управлінню превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровської області;
- Окрема подяка — КП « Муніципальна поліція»

Немає коментарів:

Дописати коментар